Zoek & boek

Zomervakantie vieren in Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland denkt aan witte bergen met een dikke laag sneeuw. Maar Zwitserland is niet alleen leuk als wintersportbestemming. Ook in de zomervakantie kun je ontzettend veel leuks beleven in Zwitserland! De temperaturen in Zwitserland zijn in de zomer zeer aangenaam: gemiddeld tussen de 20 en 25 graden. De hoger gelegen berggebieden zijn weliswaar een stukje kouder, maar ook daar is het prima vertoeven in de zomermaanden. Vooral de streken ten zuiden van de Alpen, zoals de plaatsjes Lugano, Locarno en Chiasso, zijn erg leuk ’s zomers. Deze plekken krijgen een bijna mediterraans karakter. Van mei tot en met augustus kun je geweldige zonvakanties beleven aan de Zwitserse meren in het zuiden van het land.

De Zwitserse Alpen

Doordat de temperaturen niet al te hoog komen te liggen tijdens Zwitserse zomers, lenen de zomermaanden zich hier perfect voor een actieve vakantie. Wie lange fiets- of wandeltochten wil maken wil prettig weer, zonder al te hoge temperaturen. Dan is Zwitserland in de zomer ideaal. De Zwitserse Alpen zijn de perfecte regio om ’s zomers te genieten van de frisse, ongerepte natuur. Je kunt hier schitterende wandelingen maken waarbij je allerlei mooie landschappen verkent. De Zwitserse Alpen bestaan uit ruim 1000 bergtoppen en tevens honderden fonkelende meren. Het is een van de mooiste plekken in Zwitserland tijdens de zomermaanden. 

Berner Oberland

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Zwitserland is Berner Oberland. Ook in de zomer is het hier ontzettend mooi. Het gebied ten zuiden van de stad Bern bestaat uit hoge bergen en mooie meren. Ook bezoek je hier de stad Interlaken, te midden tussen de frisse natuur. Berner Oberland wordt gekenmerkt door de vele hoogteverschillen. Je vindt er zowel hoge bergen als diepe dalen. Bergen als de Eiger, Mönch en Jungfrau worden er afgewisseld met helderblauwe meren als de Thunersee en Brienzersee. Berner Oberland is een van de mooiste plekken in Zwitserland voor een zomer vol natuurschoon. 

Wallis

Ook het zuidelijk gelegen Wallis is een heerlijke bestemming voor een zomervakantie in Zwitserland. Het bergachtige landschap leent zich voor mooie wandelingen. De natuur is er ruig en bergachtig. Het letterlijke hoogtepunt van Wallis is de enorme Dufourspitze. Deze berg is met zijn 4.634 m hoogte de hoogste berg van Zwitserland. Nog bekender maar net iets kleiner is de Matterhorn, van 4.478 meter hoog. Naast hoge bergen vind je in Wallis veel ongerepte natuurgebieden die moeilijk te doorkruisen zijn, maar des te mooier om te ontdekken. De lokale bevolking heeft er tal van dorpen gebouwd op palen hoog in de bergen. Dit maakt het landschap erg afwisselend. Hoogtepunten van dit mooie gebied zijn het Rhônedal en de grote steden Brig, Sion en Visp. In Wallis beleef je de perfecte combinatie van natuur en steden. Nergens in Zwitserland beleef je zo’n afwisselende zomer. 

Tessin

Tevens in het zuiden van Zwitserland ligt Tessin, ook dikwijls Tessino of Ticino genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit gedeelte van Zwitserland Italiaanstalig. Tessin herbergt twee van de meest bekende meren van het land: het Lago di Lugano en het Lago Maggiore. Dankzij de zuidelijke ligging is dit deel van Zwitserland lekker warm in de zomer. Je waant je dan ook bijna aan de Middellandse Zee tijdens een zomervakantie aan een van de meren in het zuiden van Zwitserland. Een zomervakantie in het zuiden van Zwitserland is enorm kindvriendelijk. Je kunt er kamperen in mooie natuurgebieden langs het water. Kinderen kunnen zich hier lekker uitleven in de vrije natuur. Zwemmen, zeilen, kanoën en lekker buitenspelen, in Tessin kan het volop. Daarom staat deze regio ook bekend als een van de mooiste plekken van Zwitserland voor een zomer met het hele gezin.

Uri

Een laatste mooie regio om jouw zomervakantie in Zwitserland op een kindvriendelijke manier door te brengen is Uri. Dit kanton is zeer centraal gelegen maar desondanks erg onbekend bij Nederlandse vakantiegangers. Toch kun je hier een heerlijke vakantie beleven, met name tijdens de zomervakantie. Zwitserland is in Uri op zijn best. Het landschap bestaat er uit karakteristieke dorpen, imposante bergen, ruige watervallen en uitgestrekte bloemenvelden. De mooiste plekken van dit deel van Zwitserland om te bezoeken in de zomer zijn de Sustenpas en de Klausenpass.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

Zuidoost-Azië is een populaire bestemming voor een rondreis. Het continent heeft een aantal ideale bestemmingen voor...
Naar de Dolomieten in Italië 5 tips

Naar de Dolomieten in Italië: 5 tips

Natuurliefhebbers van over de hele wereld reizen ieder jaar weer af naar Italië voor een bezoekje...
Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Egypte is een heerlijk land om je vakantie in te vieren, en niet alleen om het...
De mooiste plekken in Zuid Frankrijk

De mooiste plekken in Zuid Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Niet alleen is het land mooi en afwisselend, het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met vakantiehuizen voor je…