Zoek & boek

Zomervakantie in Nederland? Dit zijn de beste tips!

Door de maatregelen rondom het coronavirus is het ook dit jaar nog onzeker of we de zomervakantie in het buitenland kunnen doorbrengen. Het zou daarom een goede optie kunnen zijn om alvast te kijken naar mogelijkheden voor een vakantie in Nederland. Ben je benieuwd naar enkele toffe locaties in ons eigen land? Wij geven je wat goede tips.

Waddeneilanden

Veel zonuren, strand, natuur en gezelligheid. Als je hiernaar op zoek bent, ben je bij de Waddeneilanden aan het juiste adres. De Waddeneilanden zijn dan ook heel goed geschikt voor een leuke zomervakantie in eigen land. Als het weer een beetje meezit en de zon schijnt, kun je hier namelijk optimaal genieten. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van gezellige dorpjes, het maken van strandwandelingen of fietsen door de natuur. Voor welk Waddeneiland je ook kiest, je kunt hier het ultieme vakantiegevoel creëren. Misschien verwacht je na een korte periode wel weer genoeg gezien te hebben, maar de Waddeneilanden hebben meer te bieden dan je denkt. Je kunt jezelf hier dus prima een tijdje vermaken.

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan raden wij het Waddeneiland Ameland zeker aan. Hier kun je veel verschillende landschappen bewonderen en heerlijke wandel- en fietstochten maken. En dat is natuurlijk niet alles, want het is er ook gewoon heel gezellig. Zo zijn er gezellige dorpjes en kun je uiteraard een bezoekje brengen aan Restaurant Ameland. Bij een toffe vakantie hoort natuurlijk ook een leuke verblijfplaats. Zo zijn er meerdere campings en vakantiehuizen beschikbaar op dit Waddeneiland. Ook kun je uiteraard verblijven in een hotel op Ameland. Als je op zoek bent naar een verblijf in een hotel, kijk dan eens bij Hotel Ameland.

Kustplaatsen

Ben jij op zoek naar een zon-, zee- en strandvakantie? Ook dat is in Nederland mogelijk. Als je graag zo’n soort vakantie wilt hebben, is het aan te raden om naar de kust te gaan. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor de Waddeneilanden, zoals we hierboven hebben beschreven. Maar er zijn uiteraard nog veel meer kustplaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan populaire kustplaatsen als Egmond aan Zee, Zandvoort, Castricum en Bergen aan Zee. Het fijne aan een vakantie naar een kustplaats is dat je hier optimaal van je rust kunt genieten, maar tegelijkertijd ook actief dingen kunt ondernemen. Zo kun je er tijdens een vakantie naar de kust ook voor kiezen om naast de rust zo nu en dan eens een strandwandeling of fietstocht door de duinen te maken. Een vakantie als deze is dus veelzijdig en zeker aan te raden. Het is alleen nog maar hopen op een lekker zonnetje en jouw vakantie in Nederland kan beginnen.

De Veluwe

Een andere populaire vakantiebestemming in Nederland is de Veluwe. Dat is niet voor niks zo, want de Veluwe heeft veel te bieden. Vooral als je graag buiten bent en van de natuur wilt genieten, is dit een toplocatie. Je vindt hier namelijk vele wandelgebieden door het bos, maar ook zijn er historische dorpjes die je echt eens gezien moet hebben. De Veluwe is leuk voor zowel jong en oud. Een aanrader tijdens een vakantie op de Veluwe is wel zeker om leuke wandel- en fietstochten te gaan maken. Je kunt in de Veluwe namelijk veel bewonderen, dus het zou zonde zijn als je hier iets van mist. Een vakantie in Nederland is misschien anders dan je bent gewend, maar het kan wel enorm leuk zijn. Met bovenstaande tips kun jij een groot succes maken van jouw zomervakantie. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke bestemmingen in ons land waar je jouw zomervakantie kunt spenderen, dit zijn slechts wat voorbeelden om jou op weg te helpen.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

Zuidoost-Azië is een populaire bestemming voor een rondreis. Het continent heeft een aantal ideale bestemmingen voor...
Naar de Dolomieten in Italië 5 tips

Naar de Dolomieten in Italië: 5 tips

Natuurliefhebbers van over de hele wereld reizen ieder jaar weer af naar Italië voor een bezoekje...
Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Egypte is een heerlijk land om je vakantie in te vieren, en niet alleen om het...
Zomervakantie vieren in Zwitserland

Zomervakantie vieren in Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland denkt aan witte bergen met een dikke laag sneeuw. Maar Zwitserland is...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met vakantiehuizen voor je…