Zoek & boek

Waarom zou je een vakantiehuis kopen aan de Costa Blanca?

Nederlanders zijn wereldwijd eigenaar van honderdduizenden vakantiehuisjes. Naast dat het fijn is om een tweede plek te hebben, of het nou Drenthe of Amerika is, zijn er nog andere voordelen die vakantiehuizen aantrekkelijk voor je kunnen maken. In dit artikel bespreken we de grootste voordelen van een vakantiehuis kopen. Om meer specifiek te zijn, gaan we het hebben over een van de populairste plekken om een tweede huis te hebben, namelijk aan de Costa Blanca.

Klimaat

Als eerste is het klimaat aan de Costa Blanca perfect voor een vakantiehuis. Tijdens de winters wordt het vaak niet kouder dan 10 graden, waardoor het ook dan aantrekkelijk kan zijn om te verblijven. Vooral als de winters in Nederland koud zijn. In de zomer kan het ook erg benauwd zijn in Nederland, terwijl aan de Costa Blanca de zomers droog zijn. Tot slot heeft de Costa Blanca veel zonneschijn, meer dan 300 dagen per jaar. Hierdoor is er bijna altijd goed weer en zorg je ervoor dat je nooit een tekort aan vitamine D zult hebben.

Investering

Het tweede voordeel wat een vakantiehuis aan de Costa Blanca biedt, is een goede investering. Op het moment van schrijven hebben alle banken een hele lage rente. Samen met inflatie zorgt dit ervoor dat het geen goed idee is om al je kapitaal op je spaarrekening te laten. Vastgoed is over het algemeen een uitstekende optie om een mooi rendement uit je investeren te halen, en dit geldt ook voor vastgoed aan de Costa Blanca. Op de website van prima villa’s kan je een overzicht vinden van vastgoedprijzen. Daarnaast kan jij jouw vakantiehuis verhuren op bijvoorbeeld Airbnb wanneer je daar niet aanwezig bent. Zo krijg je dus extra inkomsten verspreid over het jaar, wat profitable kan zijn.

Omgeving

De derde reden om een vakantiehuis aan de Costa Blanca te overwegen, is de omgeving. De omgeving van de Costa Blanca is erg speciaal. Je hebt naast de prachtige stranden aan de kust, ook bergen in de buurt. Ook qua logistiek is de locatie ideaal. De vliegvelden van Alicante en Valencia zijn ongeveer een uurtje van je vandaan met de auto. Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat de Costa Blanca misschien wel de perfecte omgeving en logistiek heeft van heel Spanje. Dit waren onze 3 redenen om een vakantiehuis te kopen aan de Costa Blanca. Hopelijk heeft dit jouw ogen doen openen over de potentie voor een vakantiehuis in deze regio. Ontdek jouw ideale vakantiehuis op onze website!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

Zuidoost-Azië is een populaire bestemming voor een rondreis. Het continent heeft een aantal ideale bestemmingen voor...
Naar de Dolomieten in Italië 5 tips

Naar de Dolomieten in Italië: 5 tips

Natuurliefhebbers van over de hele wereld reizen ieder jaar weer af naar Italië voor een bezoekje...
Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Egypte is een heerlijk land om je vakantie in te vieren, en niet alleen om het...
Zomervakantie vieren in Zwitserland

Zomervakantie vieren in Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland denkt aan witte bergen met een dikke laag sneeuw. Maar Zwitserland is...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met vakantiehuizen voor je…