Op vakantie naar Oostenrijk in de zomer: 5 tips

Oostenrijk staat vooral bekend als wintersportbestemming. De perfect geprepareerde pistes en gezellige après-ski gelegenheden maken Oostenrijk tot een van de populairste plekken voor een ski- en snowboardvakantie. Maar ook een zomervakantie in Oostenrijk kan ontzettend leuk zijn. De bergachtige landschappen lenen zich perfect voor mooie wandeltochten. Oostenrijk is erg mooi in de zomer. Van watervallen tot meren en hoge bergtoppen, de natuur heeft van alles te bieden. Ook op cultureel gebied is er veel te doen in dit mooie land. Dit zijn de allerleukste tips voor een zomervakantie in Oostenrijk.

1. De Alpen

Ook tijdens een zomervakantie in Oostenrijk is het een aanrader om naar de Alpen te gaan. De bergen zijn het hele jaar door prachtig om te zien. In de zomermaanden maak je spectaculaire wandelingen en fietstochten door de Alpen. De hoogste berg in het Oostenrijkse gedeelte van de Alpen is de Großglockner, van bijna 4 kilometer hoog. Tijdens het wandelen kom je langs allerlei schattige bergdorpjes, zoals Alpbach in Tirol. Hier kun je heerlijk opladen en eten na een dag actief rondtrekken. 

2. Eisriesenwelt

Een andere plek die je niet mag missen tijdens een vakantie in Oostenrijk in de zomermaanden is Eisriesenwelt. Dit is namelijk de allergrootste ijsgrot ter wereld. Eisriesenwelt is te vinden in Werfen, een gemeente nabij Salzburg. De grot is zo’n 40 kilometer diep en daardoor behoorlijk koud. Je kunt de ijsgrotten alleen bezoeken van mei tot en met oktober. Perfect dus tijdens je zomervakantie in Oostenrijk. 

3. Nockalmstraße

Tevens in de Alpen is de beroemde Alpenweg Nockalmstraße. Deze weg is de verbinding tussen Ebene Reichena en Ineerkrems en is ruim 35 kilometer lang. De weg is alleen in slechts enkele maanden per jaar geopend, van mei tot eind oktober. Tijdens het volgen van de weg doorkruis je het prachtige Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Dit mooie natuurgebied beslaat een totale oppervlakte van 184 km² en is prachtig om doorheen te wandelen. Je ziet er allerlei wilde dieren en bijzondere plantensoorten. Een echte must-visit tijdens een rondreis door Oostenrijk in de zomer. 

4. Schloss Schönbrunn

Oostenrijk is niet alleen bekend als het land van de wintersport, maar ook als het land van keizerin Sissi. Overal in Oostenrijk zijn prachtige kastelen en schitterende sloten te vinden, maar Schloss Schönbrunn is wel heel bijzonder. Het is de meest bezochte bezienswaardigheid van Wenen en erg belangrijk cultureel erfgoed. Vroeger fungeerde het paleis als zomerhuis van de beroemde Elisbeth van Beieren, ook wel prinses Sissi genoemd. Je kunt het gehele slot ontdekken. Tijdens een rondleiding leer je alles over de geschiedenis van het oude kasteel en het leven van de gelukkigen die hier vroeger woonden. Slot Schönbrunn en de omringende kasteeltuinen zijn een van de meest populaire bestemmingen van Oostenrijk in de zomer.

5. Söll en Sölden

Söll en Sölden staan beide bekend als wintersportbestemmingen. Maar een vakantie in dit deel van Oostenrijk is ook in de zomer een echt feest. In de traditionele Oostenrijkse dorpen wordt erfgoed gekoesterd en zie je nog veel oude tradities terug. Het zijn de perfecte bestemmingen om de echte Oostenrijkse cultuur mee te maken. Je kunt je ook in de zomervakantie heerlijk vermaken in deze plekken in Oostenrijk. Tips voor toeristen: bezoek Söll in september. In de lente wordt in Söll geheel volgens tradities vee de bergen op gedreven. In september worden de schapen en geiten op feestelijke wijze het dal binnengehaald en wordt er uitgebreid feest gevierd. Een eeuwenoude traditie die de lokale bevolking nog altijd in leven houdt. Verder kun je in Söll en Sölden, twee prachtige bestemmingen in Oostenrijk, nog veel meer beleven. Je bezoekt het waterspeelpark Hexenwasser, maakt er een frisse duik in de Ahornsee en ontdekt de groene omgeving.

© 2024 — vakantiehuisdirect.nl — development by Harris Software