Zoek & boek

Is een chalet kopen iets voor jou?

Een eigen chalet creëren is natuurlijk prachtig, maar laten bouwen is vaak een slimmer idee. Dit komt met name vanwege gebrek aan tijd, kennis, snelheid, lange termijn of het transporteren van een chalet. Ongeacht of je je een vakantiechalet in Drenthe wil hebben of ergens in Spanje.

Tijd

Tenzij je hele specifieke ervaring hebt, is het proberen zelf te bouwen van een chalet een inefficiënte strategie, En zullen er daardoor ook veel langer overdoen dan een vakman. Een denkfout, want ze zullen tegenslagen ervaren, moeten opnieuw beginnen en er zullen frustraties ontstaan. De opdrachtomschrijving overdragen aan professionals levert je ruimte op in je agenda, waardoor je je alvast kunt focussen op de vervolgstap, zoals de inrichting.

Kennis

Wie kleinere woningen bouwt, moet op de hoogte zijn van wetgeving, aangezien je als koper aan een behoorlijk rijtje eisen moet voldoen om je aanwinst succesvol te kunnen bouwen. Denk hierbij aan voorzieningen, brandveiligheid en een vergunning. Het bedrijf waarbij je dit proces uitbesteedt, is bovendien op de hoogte van deze criteria en fietst daardoor eenvoudig langs de bureaucratische meetlat. Kortom: om meteen een goede start te kennen, is op de hoogte zijn van de voorwaarden een eis, gelukkig regelen de deskundigen dit voor je.

Snelheid

Nog zo’n pluspunt van het samenwerken met specialisten: het resultaat binnen de kortste bewonderen. Dat komt doordat je een afspraak inplant waarbij je wensen aangeeft, de mogelijkheden bespreekt, tekeningen bekijkt, je smaak optekent voor het toekomstige interieur, toilet en badkamer om daarna bij hetzelfde bedrijf binnen te wandelen en te concluderen: jullie hebben het echt mooi gemaakt. Dit is vergelijkbaar met een schilderij van jezelf laten schilderen door een professionele schilder, hierdoor krijg je een kunstwerk waaraan je nooit had gedacht, omdat er talloze details inzitten, die samen een prachtig geheel vormen, waaruit je verbazing ontstaat. Toch duurt het bouwen van een chalet vele maanden. Wil je sneller resultaat, dan kan je kijken naar een tweedehands stacaravan. Die staan immers klaar en zijn meteen op voorraad. Geen wachttijden!

De lange termijn

Iedereen kent het spreekwoord een goed begin is het halve werk. Wie namelijk te snel door te aanloopperiode heen werkt, moet na verloop van tijd reparaties uitvoeren. Dat betekent de verfkwast erbij pakken, een loodgieter inschakelen, een bank vernieuwen en de deur monteren onder andere. Terwijl je een stulpje aanschaft om ervan te genieten in plaats te eraan te klussen. Deze redenatie kost je eerst meer geld, maar je hebt er op de lange termijn voordeel van.

Verplaatsen

Dit is de laatste klus om het proces af te ronden want aan een chalet die op het terrein van de fabriek staat heb je niks. De helft van het genot van een eigen chalet is om deze op te juiste locatie te hebben staan. De uitvoerder weet precies hoe dit werkt, wie de specialisten zijn en hebben de juiste vervoersmiddelen om dit op een goed tijdschema te voltooien. Daar pluk jij de vruchten van.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

Zuidoost-Azië is een populaire bestemming voor een rondreis. Het continent heeft een aantal ideale bestemmingen voor...
Naar de Dolomieten in Italië 5 tips

Naar de Dolomieten in Italië: 5 tips

Natuurliefhebbers van over de hele wereld reizen ieder jaar weer af naar Italië voor een bezoekje...
Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Egypte is een heerlijk land om je vakantie in te vieren, en niet alleen om het...
Zomervakantie vieren in Zwitserland

Zomervakantie vieren in Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland denkt aan witte bergen met een dikke laag sneeuw. Maar Zwitserland is...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met vakantiehuizen voor je…