Zoek & boek

Het interieur van je vakantiehuis opleuken? Denk aan de slaapkamer!

Als jij de eigenaar bent van een vakantiehuis, dan vind je het natuurlijk belangrijk dat het vakantiehuis er goed uit ziet. Hoe aantrekkelijker het vakantiehuis er immers uit ziet, hoe groter ook de kans zal zijn dat jij het vakantiehuis regelmatig kunt verhuren. Van de verschillende aspecten aan het vakantiehuis, is de slaapkamer waarschijnlijk niet het eerste waar je verandering in zal aanbrengen. Toch is dit zeker een aspect aan het vakantiehuis dat je niet onderbelicht moet laten. Als mensen namelijk met een fijn gevoel naar bed gaan en wakker worden, dan is de kans op een positieve ervaring een stuk groter. Weet jij nu niet precies hoe jij de slaapkamer van je vakantiehuis kunt opleuken? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

De gordijnen

Doordat de gordijnen de volledige hoogte van de slaapkamer bestrijken is het een onbetwiste invloedrijke factor op de uitstraling van de slaapkamer. Daarnaast kunnen de gordijnen de nachtrust van je gasten maken of breken. Het is dan ook aan te raden om goed na te denken over de kleur en de dikte van de gordijnen. Kan een opkomende zon bijvoorbeeld de slaapkamer in schijnen? Dan is het zaak om verduisterende gordijnen op te hangen. Je wilt immers niet dat je gasten klagen omdat ze ‘s ochtends de zon niet buiten kunnen houden. Daarnaast is de kleur van de gordijnen erg belangrijk voor de uitstraling. Over het algemeen adviseren we om de kleur van de gordijnen met de omgeving te laten matchen. Zit je bijvoorbeeld in het bos? Dan kunnen rode, oranje, gele of groene gordijnen heel erg mooi staan.

Het bed

Het bed neemt enorm veel ruimte in in een slaapkamer. Het spreekt dan ook voor zich dat deze tekenend is voor de uitstraling van de slaapkamer. We raden je dan ook aan om te investeren in een mooi en goed bed. Een mooi bed zodat het de uitstraling ten goede komt, een goed bed zodat je gasten hier lekker op kunnen slapen. Leg bijvoorbeeld niet alleen een matras neer, maar leg hier een topdekmatras caravan op. Deze zorgt er niet alleen voor dat je lekkerder kunt liggen, maar zorgt ook voor een langere levensduur van het matras. Hij raakt immers minder beschadigd en ventileert beter door de topper. Als je op zoek bent naar een topper, dan kunnen we je de toppers van Seminautic aanraden. Over Seminautic gesproken, je kunt hier natuurlijk ook terecht voor het matras!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

Zuidoost-Azië is een populaire bestemming voor een rondreis. Het continent heeft een aantal ideale bestemmingen voor...
Naar de Dolomieten in Italië 5 tips

Naar de Dolomieten in Italië: 5 tips

Natuurliefhebbers van over de hele wereld reizen ieder jaar weer af naar Italië voor een bezoekje...
Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Egypte is een heerlijk land om je vakantie in te vieren, en niet alleen om het...
Zomervakantie vieren in Zwitserland

Zomervakantie vieren in Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland denkt aan witte bergen met een dikke laag sneeuw. Maar Zwitserland is...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met vakantiehuizen voor je…