Zoek & boek

Geld lenen om comfortabel te leven? Het is mogelijk als je verstandig doet

Je houdt van een comfortabel leven. Dat is terecht, want je werkt er waarschijnlijk hart genoeg voor. Het leven is duur. Je hebt dromen en wensen, maar een deel daarvan is onbereikbaar. Vaak kun je dit accepteren, maar wellicht verlang je toch heel erg naar die ene vakantie die je altijd al had willen ervaren, of heb je een andere wens waarvoor je het geld op dit moment niet hebt. Wanneer het gaat om geld lenen, denken mensen vaak dat er meestal geleend wordt om een acuut geldprobleem op te lossen. Niets is minder waar: de meeste mensen die geld lenen, hebben gewoon een prima inkomen en bevinden zich in een gezonde financiële situatie. Alleen de mooie dingen in het leven, kosten vaak nu eenmaal een hoop geld. Er zijn maar weinig mensen die voldoende geld achter de hand hebben om zomaar een droomvakantie te boeken, of een nieuwe auto te kopen. Geld lenen kan daarom een aantrekkelijke optie zijn. Geld lenen wordt tegenwoordig altijd verantwoord gedaan. Sinds het in het redelijk recente verleden voor veel mensen ernstig misging, zijn de vereisten aangescherpt.

Ook jij kunt verstandig geld lenen

Ook jij kunt verstandig geld lenen. Voor bijna iedereen is er een passende lening, waarbij gekeken wordt naar je inkomen, omstandigheden en perspectieven. Je doet er verstandig aan om nooit de limiet op te zoeken van wat je kunt aflossen. Je leent geld om een mooie ervaring te beleven of een waardevolle aankoop te doen, maar je wilt ook comfortabel blijven leven. Zelf wil je verstandig zijn, maar kredietverstrekkers zijn dat tegenwoordig ook. Bijvoorbeeld bij een auto financieren. Dit is de populairste reden om geld te lenen. Er wordt ook daarbij altijd gekeken naar draagkracht en wat verantwoord is om te lenen. Iemand met een modaal inkomen, kan dus niet zomaar het geld lenen om een droom-Porsche 911 aan te schaffen, maar wie een moderne, goede familiewagen wil rijden, kan hiervoor vaak wel een lening afsluiten. Niet voor niets zie je zoveel nieuwe auto’s op de weg. Die zijn echt niet allemaal met eigen vermogen betaald.

Je kunt een te dure lening oversluiten

Heb jij een te dure lening uit het verleden? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk jouw lening oversluiten. Een lening oversluiten betekent dat een nieuwe kredietverstrekker jouw lening bij je huidige verstrekker aflost en vervolgens met jou nieuwe (en gunstigere) afspraken maakt om het geld terug te betalen. Wie nog een lening uit het verleden heeft lopen, kan zo op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. Oversluiten is echter niet voor elke lening voordelig. Hoewel je door lagere rentes en gunstigere voorwaarden geld kunt besparen, kan het zo zijn dat jouw voordeel niet opweegt tegen de boete die je moet betalen wanneer je lening vervroegd volledig wordt afgelost omdat je deze oversluit. Zeker als je nog een significante looptijd te gaan hebt, zal je huidige kredietverstrekker een flinke som geld in rekening kunnen brengen ter compensatie voor zijn verlies aan rente-inkomsten. Ben je benieuwd of je jouw lening over kunt sluiten? Doe dan een aanvraag en je komt erachter.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

3x inspiratie voor een rondreis door Zuidoost-Azië!

Zuidoost-Azië is een populaire bestemming voor een rondreis. Het continent heeft een aantal ideale bestemmingen voor...
Naar de Dolomieten in Italië 5 tips

Naar de Dolomieten in Italië: 5 tips

Natuurliefhebbers van over de hele wereld reizen ieder jaar weer af naar Italië voor een bezoekje...
Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Ontspannen in Egypte op een heerlijke manier

Egypte is een heerlijk land om je vakantie in te vieren, en niet alleen om het...
Zomervakantie vieren in Zwitserland

Zomervakantie vieren in Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland denkt aan witte bergen met een dikke laag sneeuw. Maar Zwitserland is...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met vakantiehuizen voor je…