De mooiste plekken in Zuid Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Niet alleen is het land mooi en afwisselend, het is ook nog eens lekker dichtbij. Vooral het zuiden van Frankrijk is de perfecte bestemming voor een fijne vakantie met het hele gezin. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam en de natuur ontzettend mooi. Zuid Frankrijk is vol met mooie plaatsen, lekker eten en prachtige landschappen. Wil jij een leuke roadtrip maken langs de mooiste plekken in Zuid Frankrijk? Lees dan gauw verder!

De Côte d’Azur en het bruisende Nice

Heerlijk flaneren langs de mooiste stranden en allerlei typisch Franse badplaatsen bezoeken? Dan ben je aan de Côte d’Azur aan het juiste adres. De ruige, rotsachtige kust grenst aan een prachtige helderblauwe zee. In de zomermaanden is de Franse Riviera, zoals de Côte d’Azur ook wel wordt genoemd, een heerlijke zonnige bestemming. Er valt van alles te beleven en je vindt er enkele van de mooiste plekken van Zuid Frankrijk. Een voorbeeld hiervan is Nice. Deze charmante stad ligt direct aan de Middellandse Zee, tussen Marseille en Genua in. In deze kuststad wandel je over de vrolijke Promenade des Anglais en bezoek je het beroemde Musée Matisse en het prachtige stadskasteel. Nice is zeker een van de mooiste steden in Zuid Frankrijk. 

De havenstad Marseille

Nabij het schitterende Nice ligt een andere leuke stad, Marseille. Deze havenstad is een van de zonnigste en mooiste steden van Zuid Frankrijk. De stad wordt veel bezocht door cruiseschepen die aanleggen in de grote haven. In het centrum van Marseille is van alles te zien en te doen. Zo kun je er een kijkje nemen in het archeologisch museum La Vieille Charité of je ogen de kost geven bij het stadhuis, dat hier Hôtel de ville wordt genoemd. Dit prachtige bouwwerk werd gebouwd in 1953 en ligt aan de stadshaven. Een ander bijzonder bouwwerk dat je zeker niet mag missen tijdens een bezoekje aan Marseille is Cathédrale de la Major. Deze enorme kerk is prachtig om te zien. Met haar unieke streeppatroon en prachtige versieringen is het een erg bijzonder bouwwerk. De grote hoeveelheid aan mooie bezienswaardigheden maakt ook Marseille tot een van de mooiste plaatsen in Zuid Frankrijk. 

Mont Saint Michel

Echte magie beleef je in Mont Saint Michel. Wie dit stadje bezoekt kan zijn ogen in eerste instantie maar moeilijk geloven. Het kleine stadje in de regio Normandië heeft namelijk een hele bijzondere ligging: midden op een rotsachtig schiereilandje. Geheel omringd door water en alleen bereikbaar via een lange brug, lijkt Mont Saint Michel een stadje zo uit een sprookje. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de stad is de eeuwenoude abdij, die bovenop de Mont Saint Michel ligt. Op de torenspits van het klooster prijkt al eeuwenlang een beeld van de heilige Michaël. Dit beeld steekt ruim 170 meter boven de baai uit en wordt gezien als de beschermer van deze heilige stad. Een bezoekje aan Mont Saint Michel is een erg bijzondere ervaring. De sprookjesstad mag dan ook niet ontbreken tijdens een rondreis door Zuid Frankrijk en alle mooie plekken. 

Parc Nationales des Calanques

De zuidkust van Frankrijk is, behalve bomvol mooie steden, ook rijk aan mooie natuur. Tussen Marseille en het nabije Cassis, liggen de Calanques. In deze kreken is het water blauwer dan blauw. De immens hoge witte kliffen steken prachtig af tegen het felle blauwe water en bieden een prachtig uitzicht over zee. De mooiste van deze kalkstenen rotswanden zijn de Calanque d'en Vau, de, de Calanque de Sormiou en de Calanque de Port-Pin. Deze Calanques vormen gezamenlijk het Parc Nationales des Calanques. Dit is een van Zuid Frankrijks mooiste plekken. 

De Camarque

Een laatste spectaculaire bestemming voor natuurliefhebbers is de Camarque. Dit waterrijke gebied is absoluut een van de mooiste plaatsen voor een vakantie in Zuid Frankrijk. Het landschap wordt er gekenmerkt door groene bossen, goudgele duinen en veel moerasgrond. Tussen de honderden meren, lagunes en zoutvlakten rennen wilde paarden, flamingo’s en stieren rond. Nergens in Zuid Frankrijk vind je zulke mooie plekken om vogels te spotten. De Camarque is een perfect leefgebied voor moerasvogels en watervogels als futen en steltlopers. Wie de mooiste plaatsen in Zuid Frankrijk wil bezoeken mag zeker de lagues van Salin de Giraud niet overslaan. 

© 2024 — vakantiehuisdirect.nl — development by Harris Software